Yves Stevens, woordvoerder van Het Nationaal Crisiscentrum (NCCN)
© PhotoNews | Yves Stevens, woordvoerder van Het Nationaal Crisiscentrum (NCCN.)

Volgende week kunnen bedrijven opnieuw opstarten, maar telewerk blijft de norm. Dat zei Yves Stevens, woordvoerder van het crisiscentrum, maandag op de dagelijkse persconferentie. Hij benadrukte dat de maatregelen deze week nog goed opgevolgd moeten worden.

"Niets is zeker en verworven. Het virus is nog niet verslagen en kan opnieuw opflakkeren waardoor de situatie weer kan verslechteren", aldus Stevens. Volgende week kunnen de bedrijven opnieuw opstarten. Telewerk blijft de norm, maar voor bedrijven waar dat niet gaat en waar de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden, is er een reeks van maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Die zijn te vinden in de Generieke Gids.

Verder kunnen mensen vanaf 4 mei nieuwe manieren van ontspanning zoeken. Zo kunnen contactloze sporten met twee personen in openlucht, zoals tennissen en vissen. Stevens benadrukt dat de kleedkamers en cafetaria's niet open zullen zijn. Deze perspectieven zijn een mooie motivatie om de geldende maatregelen te blijven opvolgen, besloot de woordvoerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Economie, corona, coronavirus, coronacrisis, Crisiscentrum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie