Dag van de Zieke Kinderen op Zuidfoor: 'Eindelijk eens niet naar Brussel voor behandeling'

© Belga - BRUZZ
10/08/2023

Op de Brusselse Zuidfoor was het donderdagnamiddag verzamelen geblazen voor de Dag van de Zieke Kinderen, een jaarlijkse Brusselse gewoonte om kinderen die met hun gezondheid worstelen, in het ziekenhuis verblijven of lijden aan een chronische ziekte, een hart onder de riem te steken. Daarvoor zakten een 350 tot 400-tal kinderen af naar de Zuidlaan in Brussel. Alle attracties op de kermis waren daarbij gratis toegankelijk voor de kinderen.

Op die manier worden zieke kinderen al twintig jaar lang ondersteund door de Brusselse foorkramers door een gratis dagje op de Brusselse Zuidkermis. "Het is belangrijk dat we deze kinderen kunnen laten dromen", zegt meter van de Zuidkermis en Belgian Yellow Tiger Britt Herbots.

"De dag van de Zieke Kinderen is een dag waarbij de kermis van Brussel zieke of armere kinderen ontvangt om te genieten van de Zuidfoor", zegt Fabian Maingain, Schepen van Economische Zaken en Werkgelegenheid voor Brussel-stad. "Wij willen dat de foor voor iedereen betaalbaar en toegankelijk is."

Maingain dankt de foorkramers voor het initiatief. "Het is dankzij de foorkramers dat we 400 kinderen kunnen ontvangen op deze dag", klinkt het. Een initiatief dat volgens de schepen van uitzonderlijk belang is. "Vandaag kunnen de kinderen uitwaaien op de kermis en de hindernissen uit het dagelijkse leven even vergeten."

Dat onderstreept ook Britt Herbots, meter van de Brusselse Zuidfoor en aanvoerster van de Belgian Yellow Tigers. "Het belangrijkste is dat de kindjes zich vandaag niet moeten bezighouden met hun dagelijkse zorgen, maar even alles kunnen loslaten op de kermis", meent Herbots.

"Het is belangrijk dat deze kinderen zich even zot kunnen amuseren en niet teveel moeten nadenken over hun problemen. Als sporters zijn wij altijd voluit voor onze dromen gegaan, en deze zieke kindjes moeten dat ook kunnen blijven doen", besluit ze.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Zuidfoor, Dag van de Zieke Kinderen, Britt Herbots

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni