Een verpleger brengt alles in gereedheid voor een injectie met het vaccin tegen Covid-19 van Pfizer/BioNTech in het Brussels rusthuis Notre Dame de Stockel

Dagelijks 600 vaccinaties in Brussels testcentrum Pacheco

© Belga
15/01/2021

Het huidige testcentrum Pacheco in Brussel krijgt vanaf 1 februari een dubbele rol. Het testcentrum wordt dan omgevormd tot grootschalige test-, distributie- en vaccinatiehub. Dagelijks kunnen 600 zorgverleners en nadien de Brusselse bevolking er zich laten inenten met het vaccin.

Het testcentrum Pacheco wordt beheerd door de nabijgelegen Kliniek Sint-Jan , in het hart van Brussel. De ligging is een eerste voordeel, maar ook de huidige invulling als testcentrum zorgt ervoor dat alle nodige infrastructuur voor het bewaren van vaccins al aanwezig is. Als hub zal het centrum Pacheco makkelijk andere Brusselse ziekenhuizen en vaccinatiecentra kunnen bevoorraden.

Vanaf 1 februari kunnen onder meer huisartsen, kinesisten of zelfstandige verpleegkundigen 7 dagen op 7 naar de Pachecolaan afzakken voor een vaccinatie. Het zorgpersoneel dat verbonden is aan de ziekenhuizen kan op de werkplek worden ingeënt. Per dag kunnen er dan 600 vaccins toegediend worden. Tegelijkertijd blijft Pacheco ook dienstdoen als testcentrum, waar 1.400 tests per dag afgenomen kunnen worden. Na het zorgpersoneel kunnen in een volgende fase alle Brusselaars terecht in het centrum voor hun coronaprik.

"In de kliniek worden we elke dag geconfronteerd met de gevolgen van het virus. De stijgende cijfers in Brussel en in België doen ons vrezen dat we aan het begin van de derde golf staan. Snel vaccineren is essentieel om terug te keren naar onze normale zorg, en onze normale levens, in 2021", vertelt Kenneth Coenye, hoofdarts van Kliniek Sint-Jan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , vaccinatiecentrum , Pacheco testcentrum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni