Dalle: 'VRT verhuist niet van Brussel naar Vilvoorde'

© VRT
| Het VRT-omroepgebouw met de bekende zendmast aan de Reyerslaan.

De poging van Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) om de VRT naar Vilvoorde te lokken, valt op een koude steen bij Vlaams minister van Media Benjamin Dalle. Volgens de CD&V-minister moet de VRT op de proppen komen met een nieuw voorstel op de huidige site aan de Reyerslaan.

Op 4 november besliste de VRT om de samenwerking met een architectenbureau voor haar nieuwbouw stop te zetten. Bedoeling is dat de VRT snel met een nieuw ontwerp op de proppen komt. De burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte, lanceerde daarop het voorstel om de VRT naar Vilvoorde te verhuizen. De sp.a'er ziet in de oude Renaultsite (nu bekend onder de naam CAT-site) de ideale locatie voor de openbare omroep.

Maar volgens minister van Media Benjamin Dalle is zo'n verhuis naar Vilvoorde helemaal niet aan de orde. "Drie elementen zijn belangrijk: er moet snel een nieuw project komen, de budgettaire afspraken moeten gerespecteerd worden er moet verder gewerkt worden op de mediasite aan de Reyerslaan in Brussel", aldus Dalle. Waarom? "Er is daar al veel voorbereidend werk gebeurd.

Er is ook een overeenkomst gesloten met het Brussels Hoofdstedelijk gewest, inclusief verkoop van gronden", aldus Dalle.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?