De Schaarbeekse schepen Michel De Herde (DéFI) zal niet langer deelnemen aan vergaderingen van het College of van de gemeenteraad zolang de inverdenkingstellingen tegen hem niet van de baan zijn

| De Schaarbeekse schepen Michel De Herde (DéFI) neemt niet langer deel aan vergaderingen zolang de inverdenkingstellingen tegen hem niet van de baan zijn.

De Herde doorbreekt mediastilte met videoboodschap: ‘Ik ontken alle beschuldigingen’

JDK
© BRUZZ
17/02/2023

"Het is niet omdat ik niet veel meer praat, dat ik schuldig ben.” Dat zegt Schaarbeeks Schepen Michel De Herde (Défi) in een videoboodschap op Facebook. Hij werd deze week beschuldigd van verkrachting en het bezit van kinderpornografie.

Deze recente beschuldigingen komen bovenop de heisa rond het verhaal van seksueel grensoverschrijdend gedrag naar collega Sihame Haddioui (Ecolo) toe. Zij beschuldigde hem van seksistische opmerkingen en van haar hand in zijn kruis te hebben gestoken tijdens een gemeenteraad in oktober 2021.

De Herde verwijt haar nu in de video een media-oorlog op te voeren. “Mijn advocaten, familie en ikzelf zijn ervan overtuigd dat we bewust gesloopt worden door de andere partijen.” Hijzelf blijft zijn onschuld benadrukken: “Het is niet omdat ik niet veel meer praat, dat ik schuldig ben.”

Samen met zijn advocaten heeft hij beslist om de elementen van zijn verdediging niet in de media op te voeren, om op die manier de gerechtelijke procedures niet te verstoren. “Het is nog te vroeg om getuigen voor de verdediging op te roepen, maar dat zullen er veel zijn,” klinkt het.

Haatberichten

Naar eigen zeggen ontving De Herde veel “berichten van steun, maar ook berichten van verbazing.” Een daarom drong deze korte uitleg zich op, de mensen zaten met vragen. Maar het zijn vooral de haatberichten die hem het meest raken. “Die berichten hebben mij een klap gegeven. Mijn gezondheid, vrienden en familie lijden hieronder.”

Tot slot waarschuwt hij voor het eenzijdige verhaal dat momenteel verspreid wordt, volgens De Herde door mensen die ons rechtssysteem niet respecteren. “Het vermoeden van onschuld bestaat, het is fundamenteel in een democratie,” besluit Michel De Herde in zijn videoboodschap.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni