vincent de wolf BRUZZ 1559

De Wolf vraagt afbraak viaduct Herrmann-Debroux

© Belga
07/10/2017

Vincent De Wolf, de fractieleider van de MR in het Brussels parlement, vraagt aan de Brusselse regering om de afbraak van het Herrmann-Debrouxviaduct te onderzoeken. Dit moet gebeuren in het kader van het huidige meerjareninvesteringsprogramma voor de beveiliging en renovatie van de tunnels. Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (eveneens MR) pleit dan weer voor carpooling.

De Wolf reageert met zijn vraag op de preventieve sluiting van het viaduct sinds vrijdagnacht, nadat inspectie had uitgewezen dat er over een lengte van 10 meter schade aan de betonstructuur is opgetreden. Volgens Brussel Mobiliteit brengt dit stabiliteitsrisico's met zich mee en zag zich daarom genoodzaakt het viaduct gedeeltelijk af te sluiten.

"Wij verwachten dat de regering snel reageert op deze situatie", zegt de fractieleider nu. "Dit gaat immers over de veiligheid van de Brusselaars en over een goede mobiliteit in en rond Brussel." De Wolf benadrukt daarnaast dat zijn partij in maart 2016 al vroeg naar een grondige audit van alle civieltechnische werken in de hoofdstad, zoals de tunnels en viaducten.

Carpoolen
Op vraag van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) zit de Brusselse regering deze namiddag samen voor spoedoverleg. Nadien volgt nog overleg met Brussel Mobiliteit, de andere gewesten en de openbaarvervoermaatschappijen om het verkeer maandagochtend zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het viaduct is immers een van de belangrijkste invalswegen van Brussel.

Federaal minister Bellot laat aan Le Soir weten dat deze situatie ideaal is voor pendelaars en andere weggebruikers om hun rijgedrag te herdenken. Hij breekt daarbij een lans voor carpooling. "De wegcode is op mijn initiatief al zodanig aangepast dat de pechstrook tijdens de spitsuren kan opengesteld worden voor carpoolers", zegt hij. "Het is nu aan de verschillende gewesten om hiermee aan de slag te gaan."

Herrmann-Debrouxviaduct

Op het Brusselse viaduct Herrmann-Debroux is ernstige betonschade vastgesteld. De toekomst van het viaduct is onzeker.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem , Samenleving , Politiek , Herrmann-Debrouxviaduct

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni