Viaduct Herrmann-Debroux deels gesloten door betonschade

Het Brusselse viaduct Herrmann-Debroux is sinds de nacht van vrijdag op zaterdag gedeeltelijk afgesloten tussen het metrostation Beaulieu en de afslag naar de Waversesteenweg. Dit blijft al zeker tot woensdag het geval. Wie Brussel wil binnenrijden, doet dit best via de Ring of Tervuren, meldt Brussel Mobiliteit.

Bij een inspectie in de nacht van donderdag op vrijdag is er schade aan de betonstructuur vastgesteld over een afstand van tien meter. Dit brengt stabiliteitsrisico's met zich mee, aldus Brussel Mobiliteit in een persbericht. Zaterdagochtend zit Brussel Mobiliteit samen met de gemeente Oudergem en de plaatselijke politiezone voor een eerste crisisvergadering. Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) heeft ook de regering al samengeroepen, die later op de dag zal vergaderen.

Het beton wordt de komende dagen geanalyseerd maar de resultaten worden pas ten vroegste op woensdag verwacht. Tot dan blijft het deel van het viaduct afgesloten voor het verkeer. Het lokale verkeer aan Beaulieu zal tijdens de sluiting omgeleid worden via de Beaulieulaan en richting Oudergem via de Waversesteenweg. Onder het viaduct mogen de auto's nog altijd rijden.

Elke dag rijden zowat 50.000 auto's in de beide richtingen op het viaduct, zegt Camille Thiry, woordvoerster van Brussel Mobiliteit. Het is daarmee een van de drukste verkeersaders van de hoofdstad. Het viaduct van Hermann-Debroux werd gebouwd in 1973 en verbindt Oudergem met de E411.

Herrmann-Debrouxviaduct

Op het Brusselse viaduct Herrmann-Debroux is ernstige betonschade vastgesteld. De toekomst van het viaduct is onzeker.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?