Debaets wil bredere voetpaden aan de Brusselse scholen

© Photonews

Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) wil dat er grotere delen van de openbare weg aangeduid worden als voetpad "want de strijd tegen het coronavirus begint al vóór de schoolpoort". Dat zegt ze dinsdag in een reactie op berichten van ellenlange rijen in verschillende gemeenten van ouders die hun kinderen aan de schoolpoort kwamen afzetten.

"Als je de lange rij ouders zag die opeen gedromd stonden om hun kinderen af te zetten aan de schoolpoort, waar de nodige afstand niet altijd bewaard kon worden, kan je alleen maar concluderen dat er bredere voetpaden nodig zijn om iedereen veilig tot in de klas te krijgen", oppert Debaets.

"De strijd tegen het coronavirus begint uiteraard niet pas vanaf de schoolpoort, maar al voordien. Door grotere delen van de openbare weg in de straten van en rond de scholen als voetpad te gaan definiëren, door bijvoorbeeld nadarhekken te plaatsen tijdens de uren waarop ouders hun kinderen kunnen afzetten en ophalen, kunnen we zeker zijn dat er genoeg afstand bewaard wordt en dat andere voetgangers ook nog steeds zonder probleem kunnen passeren."

Schoolstraten

"Ook de schoolstraten kunnen daar een erg belangrijke rol in spelen, want daar wordt per definitie al meer ruimte gecreëerd aan het begin en einde van elke schooldag. Dit lijkt dan ook het ideale moment om daar heel wat nieuwe testlocaties aan toe te voegen."

De CD&V-politica stelt dat de scholen alles in het werk hebben gesteld om hun leerlingen te kunnen verwelkomen. Ze vindt het logisch dat ouders hun kinderen zelf willen afzetten aan de schoolpoort, "maar helaas verplaatst het probleem zich daardoor momenteel wel naar de straten rondom de scholen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?