Brussel Kiest 2018 Gemeentehuis Evere

| Evere (archiefbeeld)

Defecte lift: families met handicap al 25 dagen vast in gebouw

EDB
© BRUZZ
13/04/2019

Bewoners van een gebouw in de Duiveltjesgaarde in Evere wachten al 25 dagen op de reparatie van hun lift. Voor de bewoners met een handicap wordt de situatie stilaan schrijnend. “Mijn man heeft een hartaanval gehad.”

Volgens de RTBF telt het gebouw op nummer 42 drie verdiepingen en wordt het bewoond door zeven families waarvan telkens minstens één iemand een handicap heeft. Die hebben het erg moeilijk zonder lift.

“Mijn man is hartpatiënt en heeft een hartaanval gekregen als gevolg van de inspanningen die hij moest leveren om zijn post uit de brievenbus te halen,” vertelt een 76-jarige vrouw.

Sociale huisvestingsmaatschappij Everecity bevestigt dat er zich een groot probleem heeft voorgedaan ter hoogte van de motor van de lift. “Het is een zeer zeldzaam probleem. Daardoor duurt het zo lang vooraleer het opgelost raakt,” aldus Everecity.

De sociale huisvestingsmaatschappij zegt dat het sociaal assistenten ter beschikking heeft gesteld om te helpen bij de boodschappen, maar spreekt zich niet uit over een eventuele schadevergoeding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere, Samenleving, sociale huisvesting, Everecity, kapotte lift

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni