Digitale kloof blijft grote uitdaging in Brussels gewest

Maar liefst 11 procent van de Brusselaars heeft nog nooit een internetaansluiting gehad.

Het Brussels Agentschap voor Administratieve Vereenvoudiging, easy.brussels, benadrukt naar aanleiding van het jaarverslag dat de digitale kloof in Brussel een grote uitdaging blijft. In de hoofdstad heeft 11 procent van de Brusselaars nog nooit een internetaansluiting gehad. Bij easy.brussels zien ze de openbare computerruimten als een belangrijk middel om de digitale kloof tegen te gaan.

Uit cijfers van Caban, het netwerk van openbare computerruimten, blijkt namelijk dat 11 procent van de Brusselaars nog nooit op het internet gesurft heeft en 15 procent van de Brusselse huishoudens geen enkele internetaansluiting heeft.

De openbare computerruimten kunnen volgens easy.brussels een belangrijke ondersteunende en vormende rol spelen in de strijd tegen de digitale kloof. "Hoewel digitale oplossingen de toekomst zijn, moet er aandacht besteed worden aan de mensen die er geen toegang toe hebben", stelt ChloƩ Van Driessche, communicatieverantwoordelijke bij easy.brussels.

"Mensen die in openbare computerruimten komen, willen soms gewoon toegang tot een printer en zijn er handig mee, maar anderen komen er om een cv te schrijven en weten niet hoe ze er aan moeten beginnen. Jongeren die dag in dag uit met apps bezig zijn, hebben dan weer misschien moeite met een brief schrijven in Word."

In het jaarverslag stelt easy.brussels voor dat elke Brusselse regeringsmaatregel voortaan rekening houdt met de digitalisering en de digitale inclusie om te vermijden dat de socio-economische kloof de bevolking verder verdeelt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?