Steigenberger Grand Hotel Stefaniaplein Place Stéphanie toerisme

| Het luxueuze vijfsterrenhotel Steigenberger Wiltchers' Grand Hotel bij het Stefaniaplein in Brussel.

Directie Hotel Steigenberger zet procedure wet Renault voort na 'opschorting' ontslagen

© Belga
07/12/2021
Updated: 07/12/2021 11.46u

De directie van Stag Belgium, uitbater van het Hotel Steigenberger aan de Louizalaan in Brussel, stelt in een persbericht dat ze de procedure van de wet Renault voortzet. Van een opschorting is nog geen sprake, klinkt het in een persbericht, waarmee ze de info die dinsdag in de krant "L'Echo staat tegenspreekt.

De Brusselse arbeidsrechtbank zou het collectief ontslag van 85 werknemers opgeschort hebben, omdat de eerste fase van de ontslagprocedure nog niet afgerond is. De werknemersvertegenwoordigers zouden niet de informatie hebben gekregen waarnaar ze al een tijd vragen.

"In tegenstelling tot de vanmorgen gepubliceerde informatie is de procedure in kwestie niet opgeschort. De directie van Stag Belgium merkt op dat de beslissing van het hof een bijkomend tijdschema oplegt voor de uitwisseling van informatie op 9, 13 en 17 december. Voorts is bepaald dat de raadplegingsfase uiterlijk op 30 april 2022 wordt afgesloten", stelt de directie.

De raadplegingsfase begon afgelopen juni. De directie zegt dat er in de tussentijd tientallen vergaderingen hebben plaatsgevonden met de sociale partners. Ze geeft aan dat ze tijdens de buitengewone ondernemingsraden de economische en organisatorische relevantie heeft aangetoond van het project dat met de vakbonden werd opgezet. "Ook heeft zij in samenwerking met de sociale partners mogelijke alternatieven ontwikkeld, die echter voor de betrokken personeelsleden niet haalbaar bleken te zijn", verklaart Stag Belgium.

De onzekerheid van de coronacrisis dwingt de directie er naar eigen zeggen toe om flexibeler te werken en de kosten te drukken. Daarom zou er met onderaannemers gewerkt worden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni