Dode ratten in het kanaal in Brussel

Dode ratten in het kanaal: ‘Waarschijnlijk gevolg van zware regenval’

KVDP
© BRUZZ
08/06/2021

Op verschillende plaatsen langs het kanaal in Brussel hebben voorbijgangers dode ratten en andere dieren zien drijven. Volgens de Haven van Brussel is dat wellicht een gevolg van de zware regenval eind vorige week. “Wij hebben geen enkel spoor van vervuiling opgemerkt”, klinkt het bij de Haven.

Verschillende lezers hebben tientallen dode ratten gezien in het kanaal, van Anderlecht tot Thurn & Taxis. Het kanaalwater oogt ook al enkele dagen bruin. “Dat laatste is zeker een gevolg van de zware regenval eind vorige week”, zegt woordvoerder van de Haven van Brussel Sylvain Godefroid. “Het kanaal dient als bassin om overstromingen te voorkomen indien de riolen overbelast worden door de regenval.”

Over de kleur van het water heeft de Haven gisteren een melding ontvangen van een buurtbewoner. Die melding is intussen onderzocht. “We hebben geen enkel spoor van vervuiling opgemerkt”, zegt milieu-experte bij de Haven Amélie Augem. De dode ratten in het kanaal zijn wellicht een gevolg van de regenval.

“Een andere verklaring hebben we niet meteen”, zegt Godefroid. “Wij vinden dit natuurlijk niet fijn en dode ratten zijn geen goede zaak voor de kwaliteit van het water, maar de Brusselaars zijn tenminste gespaard gebleven van zware overstromingen.”

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni