Drie agenten Securail aangevallen vlakbij Brusselse Noordstation

© Welkom.blog65
| (archiefbeeld)

Drie agenten van Securail zijn maandagnacht vlakbij het Brusselse Noordstation aangevallen door een groep vluchtelingen of transmigranten. Dat meldt Philippe Dubois, regionaal secretaris van vakbond CGSP-Spoor. De drie agenten raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de vakbondsman vond het incident plaats nadat een bewakingsagent van privé-bewakingsfirma G4S een groep vluchtelingen of transmigranten had aangespoord om de omgeving proper te houden. De bewakingsagent was vergezeld van een hond die geen muilkorf droeg. Die beet één van de aanwezigen.

Daarop ontstond een vechtpartij en de bewakingsagent riep versterking in van een andere bewakingsfirma, van Securail - de veiligheidsdienst van de NMBS - en van de politie. Drie agenten van Securail kwamen ter plaatse en kregen een regen van slagen te verwerken, aldus de vakbond. Ze moesten naar het ziekenhuis gebracht worden voor verzorging.

De socialistische vakbond vraagt nu bijkomende middelen voor de mensen van Securail zodat die zich zouden kunnen verweren in dergelijke omstandigheden. "De pepperspay waarover ze nu beschikken, is ontoereikend," zegt Philippe Dubois.

"De politiek verantwoordelijken moeten ook de nodige maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat het Noordstation niet verandert in een vluchtelingenkamp. Het is ongezond om mensen in dergelijke omstandigheden te laten leven en de veiligheid in en rond het station mag niet alleen de taak zijn van de NMBS en privé-bewakingsbedrijven," aldus Dubois.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?