Drie Ensors voor 'Black' op Filmfestival Oostende

De film Black van de Brusselse regisseurs Adil El Arbi en Bilal Fallah kreeg drie Ensors, de Vlaamse filmprijzen, op het Filmfestival van Oostende: Beste Regisseur, Beste Actrice en Beste Montage.

Collega-regisseur Nic Balthazar mocht de prijs voor Beste Regisseur uitreiken. El Arbi en Fallah zitten momenteel in Amerika en richtten een dankwoordje via een livestream naar het Kursaal. "Black was een ticket naar Hollywood. We gaan België trots maken!", verzekerden ze voor hun webcam

Black vertelt het liefdesverhaal van een jongen en een meisje uit rivaliserende jeugdbendes in Molenbeek en Matongé. De jonge Martha Canga Antonio kreeg de Ensor voor Beste Actrice voor haar rol als Mavela van de bende Black Bronx. Ze haalde het daarmee van Veerle Baetens en Evgenia Brendes. Canga Antonio is van Angolese afkomst, groeide op in Luik en Mechelen en studeerde in Brussel.

De tweede film van El Arbi en Fallah sleepte ook nog de prijs voor Beste Montage in de wacht en de Telenet Publieksprijs.

D'Ardennen van Robin Pront en met Kevin Janssens in de hoofdrol was de grote winnaar tijdens de Ensors. De film kreeg zeven awards, waaronder Beste Film en Beste Acteur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Move (on): Tg STAN tegen de status quo
  • Swing: balance ton âme
  • Base Design: from Brussels with love
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement