Drie gemeenten boven alarmdrempel, virus verliest aan kracht

© PhotoNews
| Skeelers in Ter Kamerenbos tijdens de lockdown van de coronacrisis.

In de periode tussen 30 juli en 5 augustus zijn in Brussel gemiddeld 74,7 mensen per dag besmet geraakt met het coronavirus. Dat blijkt zondagochtend uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met 61 procent op weekbasis.

In totaal overschrijden zondagochtend nog drie Brusselse gemeenten de alarmdrempel van vijftig besmettingen per 100.000 inwoners. Het gaat om Anderlecht (67), Sint-Agatha-Berchem (52) en Schaarbeek (51). Sint-Joost (40) en Sint-Gillis (48) dalen opnieuw onder de drempel van vijftig besmettingen.

Voor het hele gewest bedraagt het aantal besmettingen per 100.000 inwoners op weekbasis 43. Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

De kracht van de epidemie neemt dus opnieuw wat af in de hoofdstad. De voorbije zeven dagen steeg het aantal besmettingen in Brussel met 61 procent. Gisteren stond dat getal nog op 84 procent.

Virus verliest aan kracht

In heel België worden nu gemiddeld 23,3 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen met COVID-19, wat neerkomt op een daling met 7 procent. Daarnaast overlijden gemiddeld elke dag 3,4 coronapatiënten, een toename met 33 procent op weekbasis.

In totaal zijn nu al zeker 73.401 mensen in ons land besmet geraakt met COVID-19. Er werden 18.444 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en 9.870 mensen stierven aan de gevolgen van het longvirus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?