Drie nieuwe duurzame wijkcontracten in Elsene, Evere en Ganshoren

zwitserlandplein.jpg
© Google
| Klein Zwitserland in Elsene is één van de gekozen buurten.
© Google
| Klein Zwitserland in Elsene is één van de gekozen buurten.

De Brusselse regering heeft in het kader van de dertiende reeks duurzame wijkcontracten (DWC) drie nieuwe perimeters geselecteerd: 'Klein Zwitserland' in Elsene, 'Conscience' in Evere en 'Villa's van Ganshoren' in Ganshoren. Zij krijgen via dit gewestelijke instrument voor stedelijke herwaardering steun om de stedelijke ontwikkeling te bevorderen en de leefomgeving van de inwoners te verbeteren. Zo meldt minister-president Rudi Vervoort (PS) vrijdag.

Concreet gaat het om 142.500 euro voor elke gemeente om hun basisprogramma uit te werken en om een subsidie van 12,5 miljoen euro om de concrete projecten die er vorm moeten krijgen, te ontwikkelen.

De dertiende reeks werd opengesteld voor perimeters van de Zone voor Stedelijke Herwaardering (ZSH) waar tot nog toe geen ingrepen zijn gebeurd. Daartoe moesten de gemeenten gebieden voorstellen waar nog nooit een wijkcontract of een duurzaam wijkcontract uitgevoerd was.

"Drie nieuwe duurzame wijkcontracten in drie wijken die nog nooit op een dergelijk contract aanspraak hebben gemaakt, krijgen nu de kans om nieuwe projecten te ontwikkelen die ten goede zullen komen van de inwoners en bezoekers van deze wijken. Onze ambitie voor deze dertiende reeks is om nieuwe gebieden te ontdekken", aldus Rudi Vervoort (PS).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?