Drie secretarissen nemen OCMW Vorst tijdelijk over

© Irisnet
| "De secretarissen krijgen drie maanden de tijd om bij het OCMW (foto) orde op zaken te stellen", zegt burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS). 

Het Brussels gewest heeft het licht op groen gezet voor de tijdelijke aanstelling van drie secretarissen bij het OCMW van Vorst. Zij moeten orde op zaken stellen bij de administratie, het interne klimaat verbeteren en de uitbetaling van de lonen en sociale uitkeringen waarborgen.

De beslissing werd gisteren geformaliseerd tijdens een vergadering op het kantoor van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). "Ze krijgen drie maanden de tijd om orde op zaken te stellen en de uitbetaling van de lonen en sociale uitkeringen te verzekeren", zegt burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS).

De drie secretarissen moeten het vertrouwen in de werking van het OCMW van Vorst herstellen, want dat staat momenteel op een laag pitje. Zo loopt er onder meer een gerechtelijk onderzoek naar de vervalsing van arbeidsovereenkomsten in het kader van gezinshereniging.

Ook de band tussen voorzitter Stéphane Roberti (Ecolo) en de raadsleden moet hernieuwd worden. Na het ontslag van de vorige secretaris en diens vervanger weigerden de raadsleden namelijk om de kandidate van Roberti te steunen. "De voorzitter stelt iemand voor die niet gekwalificeerd is voor de job", klonk het toen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?