20180830 Anderlecht kanaal Vierendeelsbrug boot industrie transport metro Delacroix

Driekoningentocht zet kanaalwijk positief in de kijker

KVDP
© BRUZZ
06/01/2019

De Kristelijke Werknemersbeweging houdt vandaag een driekoningentocht door de kanaalwijk. Er worden zo’n 400 deelnemers verwacht. "In plaats van een probleemwijk, tonen we de mensen een wijk met veel potentieel."

Samen met het Davidsfonds, het Masereelfonds en Voem organiseert de Kristelijke Werknemersbeweging (Kwb) zondagnamiddag een driekoningentocht. Brusselse gidsen zullen zo een vierhonderd wandelaars door de kanaalwijk leiden.

“De Brusselse kanaalbuurt komt altijd bij problemen in het nieuws”, zegt Pol Arnauts van de Brusselse Kwb-afdeling. “Aanslagen, het fameuze kanaalplan dat de wijken moest opkuisen of deze nieuwjaarsnacht nog met de rellen en vernielingen in Molenbeek. Elke keer lijken deze wijken een bron van kwaad en negativiteit.”

Dat vindt de Kwb jammer. “Want er vallen in deze wijken ook zoveel mooie initiatieven te bespeuren”, aldus Arnauts. “Met onze driekoningentocht willen we mensen ook deze positieve sociale en culturele initiatieven laten kennen.”

'Hoop'

De tocht van twee en een half uur houdt vijf keer halt, bij onder meer JES vzw, MolenGeek en Bel Mundo. “In plaats van een probleemwijk, tonen we de mensen een wijk met veel potentieel. Alle projecten die we tijdens de tocht bezoeken, zijn kleine getuigenissen die tonen dat er hoop is voor de mensen die hier wonen”, klinkt het.

Na de nieuwjaarsrellen heeft de organisatie naar eigen zeggen amper afzeggingen. De tocht vertrekt om 13 uur en om 15 uur in de lokettenzaal van het Noordstation.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , nieuwjaarsrellen , kanaalwijk , Kanaalzone

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni