Duizenden Brusselaars brengen hulde aan zorgpersoneel vanuit hun tuin

© BRUZZ
| Gemeentepersoneel en politie met steunboodschap op de Grote Markt.

Op maandagnamiddag namen enkele duizenden burgers op een of andere manier deel aan het programma 'Belgen thuis gezien uit de hemel' van RTL-TVI, waarbij een door de privézender gecharterde helikopter boven Brussel en verschillende uithoeken van Wallonië vloog. De meeste van hen bedankten het verplegend personeel van ziekenhuizen en rusthuizen door naar de hemel te zwaaien of een gigantische boodschap op een spandoek te schrijven.

Atomium_bedankt_merci
© Atomium
| 'Bedankt' in de drie landstalen op het Atomium.

Het programma begon ter plaatse om 13.30 uur vanuit de studio van RTL House. De helikopter vloog vervolgens over de Grote Markt van Brussel waar verschillende leden van de politie van het Brussel Hoofstad-Elsene zich hadden verzameld, met inachtneming van de regels van de sociale afstand.

Enkele ogenblikken later werd op de foto's van het Atomium op maandag een vlag gehesen op de top van het gebouw met de boodschap "Dank u" in de drie landstalen, als teken van erkenning en steun voor het medisch en verplegend beroep, "en voor al diegenen die ons in staat stellen om dit unieke dagelijkse leven te leiden". "Deze 'Dank u wel' is een passende illustratie van de solidariteit en de erkenning van de Belgen," benadrukten de verantwoordelijken van het Atomium in een persbericht.

Onderweg maakten verschillende supermarktketens van de gelegenheid gebruik om een bedankje te sturen naar al hun medewerkers, die ondanks de omstandigheden blijven werken om iedereen in alle veiligheid hun boodschappen te laten doen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?