Duizendtal kandidaten bezoeken eerste opendeurdag Brusafe

 Inhuldiging van Brusafe in Haren met simulatieoefeningen op 5 mei 2021  Inhuldiging van Brusafe in Haren met simulatieoefeningen op 5 mei 2021
© Sara De Sloover-BRUZZ
| (Archiefbeeld) Brusafe in Haren.
© Sara De Sloover-BRUZZ
| (Archiefbeeld) Brusafe in Haren.

In Haren vindt zaterdag de allereerste opendeurdag plaats van Brusafe. Een duizendtal mensen, die zich op voorhand hadden ingeschreven, kunnen er kennismaken met de verschillende beroepen die te maken hebben met preventie en veiligheid.

Brusafe overkoepelt de Gewestelijke en Intercommunale Politieschool, het Opleidingscentrum van de Brusselse Brandweer, het Instituut voor Opleiding in Dringende Medische Hulpverlening en de Gewestelijke School voor Openbaar Bestuur.

"Vandaag was het onze bedoeling om promotie te maken voor de veiligheids-, preventie- en hulpdienstberoepen", zegt Kathleen Herroelen, communicatieverantwoordelijke van Brusafe.

"Alleen al in het Brusselse Gewest zijn werkgevers in die sector op zoek naar 350 mensen. Daarnaast willen we vandaag ook die werkgevers in de sector voorstellen, alsook de loopbaan- en aanwervingsmogelijkheden."

Zo zijn de zes Brusselse politiezones aanwezig op de opendeurdag, naast de federale politie, de Brusselse brandweer en hulpdiensten en defensie.

Bikers

Bezoekers kunnen de stands van de verschillende werkgevers, partners en scholen bezoeken, en demonstraties volgen van onder meer de bikers en motards van de politie, of de ladder- en bluswagen van de brandweer.

"Ze kunnen ook terecht bij ons Oriƫntatiecentrum voor Rekrutering, dat meer uitleg geeft over de opleidingen en de voorbereidingen daarop", gaat Herroelen verder. "We merken dat heel wat kandidaten die zich ingeschreven hadden, met heel gerichte vragen komen."

Tenslotte stelde Brusafe ook haar de infrastructuur voor. "Zo beschikken we over verschillende rijsimulatoren, een misdaadflat maar ook zogenaamde immersiekamers, waar we heel realistische oefeningen kunnen doen rond hulpverleningsscenario's", aldus nog de communicatieverantwoordelijke.

"Zo kunnen we de achtergrond, het lawaai en zelfs de geur van bijvoorbeeld een discotheek simuleren om onze studenten in een levensechte situatie te plaatsen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?