Ecolo-Groen kritisch voor alcoholverbod Sint-Joost

© PhotoNews
| Volgens de groenen worden de wijken rond het Noordstation geteisterd door andere problemen dan alcoholoverlast.

Volgens de groenen van Sint-Joost is het alcoholverbod een slag in het water, omdat de onveiligheid en drugshandel op die manier ongemoeid blijven. De burgemeester legt de prioriteiten verkeerd, vinden ze.

"Voor burgemeester Emir Kir (PS) liggen alcohol en sekswerkers aan de basis voor de overlast in de wijken rond het Noordstation," zegt Sint-Joosts gemeenteraadslid Pascal Lemaire van Ecolo in de krant La Capitale. Daarom stelde Kir, als kopie van een eerder bestaand alcoholverbod in Schaarbeek, een alcoholverbod in in die wijken.

De verkeerde prioriteit, vinden de lokale groenen. Lemaire, die al tien jaar in de betrokken wijk woont, is de raamprostitutie niet de oorzaak van de vele problemen in de wijk en kampt de wijk met veel ergere overlast: wapenhandel, drugshandel en mensenhandel.

Lemaire wil dat de Sint-Joostse Noordwijk een prioriteit wordt voor de lokale politiek. "We moeten de veiligheid herstellen en de bewoners hun moeilijkheden helpen te overwinnen," klinkt het. Concreter worden de plannen van Lemaire evenwel niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?