Ecolo wil snel een vergadering van de huisvestigingscommissie

© PhotoNews
| Archiefbeeld. Alain Maron (Ecolo)

Woensdag riep het Brusselse parlementslid Alain Maron (Ecolo) op tot het snel bijeenroepen van een vergadering van de huisvestingscommissie van het Brusselse parlement, het horen van ambtenaren van de SLRB en het sturen van een speciale commissaris uit het Gewest om de aanbevelingen van de audit over huisvesting in Molenbeekois uit te voeren.

"Huurders kunnen niet lijden onder de gevolgen van een gebrek aan regionale controle. Deze crisis moet een kans worden om het goed bestuur en de openbare dienstverlening in het hele Gewest te verbeteren," zei hij dinsdag.

Andere verkozenen stellen hogere eisen

Op dinsdag gaf Cieltje Van Achter (N-VA) aan dat zij zou vragen om de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar "onregelmatige praktijken" binnen Logement Molenbeekois, zoals blijkt uit een tussentijds auditrapport over het beheer van deze openbare dienst vastgoedvennootschap (SISP). Van Achter wil verder ook een fusie van de 16 SISP's van het Brussels Gewest. 

De Huurdersbond vroeg woensdag dan weer om de oprichting van een parlementaire enquêtecommissie, maar dan wel over alle particuliere en openbare woningen voor de arbeidersklassen. Net zoals het sturen van een speciale commissaris van de Société du logement de la Région de Bruxelles-capitale om het beheer van de woningen van de Molenbeekois gedurende zes maanden over te nemen.

Net als deze vereniging vroeg Michaël Vossaert (DéFI) om de onmiddellijke vernieuwing van de raad van bestuur van deze SISP, die normaal gesproken gepland is voor juni. Hij wil ook dat de raad van bestuur van Molenbeekois Housing zijn functies openstelt voor alle democratische oppositiepartijen door middel van nieuwe bestuursfuncties in een adviserende rol.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?