Eerste Park Mile voor Brussel Helpt

© bruzz

Om tien uur werd in het Woluwepark het startschot gegeven voor de eerste Park Mile in het kader van Brussel Helpt. De solidariteitsactie van BRUZZ staat dit jaar in het teken van Les Gazelles de Bruxelles, een organisatie die mensen via loopinitiaties dichter bij elkaar brengt. Er waren zo'n veertig deelnemers.

Het was fris deze ochtend, maar de deelnemers waren enthousiast. Zo'n veertig mensen liepen mee tijdens de allereerste Park Mile van Brussel Helpt. 

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Dit jaar steunt Brussel Helpt de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles. Via joggen versterken zij mensen die geen of moeilijk toegang hebben tot sport zoals mensen in armoede en mensen zonder papieren. Met wekelijkse looptrainingen verbeteren ze de eigenwaarde, het lichaamsbeeld en het zelfvertrouwen van de deelnemers.

Steunen kan door deel te nemen aan één van de vier Park Miles.  Er volgen nog Park Miles in het Elizabethpark in Koekelberg (2/12), het Dudenpark in Vorst (9/12) en in het Koning Boudwijnpark (16/12). Het startschot is telkens om 10 uur, de afstand drie 'Miles' (4,8 km). Inschrijven op voorhand is gratis. Schrijf je je in ter plekke dan betaal je vijf euro voor het goede doel.

Meer info op www.brusselhelpt.be.

Brussel Helpt 2017

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Dit jaar steunen we de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?