Les Gazelles de Bruxelles: Alice Ndeye

Les Gazelles de Bruxelles is een loopgroep uit kansengroepen samenbrengt. BRUZZ maakt kennis met de sociale actievelingen. Alice Ndeye is 37-jarige hulpverpleegster uit Koekelberg.

“Ik heb altijd veel gesport. Toen ik nog in Senegal woonde zat ik ook in een basketbalploeg. Dit jaar wou ik meedoen met de 20 km door Brussel, maar dat ging niet door mijn hersenschudding. Bijna een jaar geleden ben ik zwaar tegen de ruit beland toen de bus heel plots remde.Tijdens mijn revalidatie heeft de dokter mij aangeraden om veel te bewegen, het liefst lopen of zwemmen. Sociale medewerkers hebben me doorverwezen naar Les Gazelles de Bruxelles.

Toen ik bij deze groep kwam, voelde ik meteen het groepsgevoel. Les Gazelles helpt me niet alleen fysiek, maar ook mentaal: het is een soort therapie. Als ik naar de training kom, kan ik even alle zorgen opzij zetten. We doen meer dan alleen lopen met deze groep, we gaan naar een theatervoorstelling of naar de zee. Tijdens de zomermaanden hebben wij gebarbecued en heeft iedereen een specialiteit van zijn of haar land klaargemaakt. Echt gezellig. We zijn een gemeenschap, een vriendengroep zelfs."

Ik hoop dat ik volgend jaar fit genoeg ben om mee te kunnen doen aan de 20 km door Brussel, maar dat komt wel goed bij Les Gazelles."

> Met Brussel Helpt steunt BRUZZ dit jaar de werking van Les Gazelles de Bruxelles. Wil jij ook helpen? Kijk dan snel op www.brusselhelpt.be

Brussel Helpt 2017

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Dit jaar steunen we de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?