Les Gazelles de Bruxelles: Nejib Murad

Les Gazelles de Bruxelles is een loopgroep uit kansengroepen samenbrengt. BRUZZ maakt kennis met de sociale actievelingen. Nejib Murad is een jongeman van 23. Hij woont nu in Aalst, maar komt nog elke vrijdag meelopen met Les Gazelles de Bruxelles.

“Het is een eindje weg, maar ik vind het de moeite om tot hier te komen. Coachen bij Les Gazelles heeft mij gemotiveerd om een echte coachopleiding te gaan volgen. Vanaf februari begin ik met de opleiding die tot juli zal duren. Ik zal misschien minder tijd hebben om altijd naar Brussel te komen, maar stoppen bij Les Gazelles ga ik niet snel doen."

Sport is altijd mijn favoriete bezigheid geweest. Toen ik nog in Syrië was, voetbalde ik. Jammer genoeg heb ik een zware blessure gehad, waardoor ik waarschijnlijk nooit meer intensief zal kunnen voetballen. Gelukkig kan ik nog wel lopen.

Dit jaar en vorig jaar heb ik zelfs nog een mini-marathon gelopen in Brussel en Gent. In Aalst ga ik ook regelmatig lopen met mijn lerares Nederlands. Lopen met mensen is altijd leuker dan alleen. Daarom is Les Gazelles een plek naar mijn hart."  

Met Brussel Helpt steunt BRUZZ dit jaar de werking van Les Gazelles de Bruxelles. Wil jij ook helpen? Kijk dan snel op www.brusselhelpt.be. 

Brussel Helpt 2017

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Dit jaar steunen we de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?