| Het nieuwe logo van Famiris, de instantie die de Brusselse kinderbijslag regelt

Eigen website voor Brusselse kinderbijslag

LG
© BRUZZ
05/11/2019

Vanaf 2020 valt de kinderbijslag ook in Brussel onder de verantwoordelijkheid van het Gewest. Daartoe wordt Famiris gelanceerd, de nieuwe naam voor de instantie die de bijslag regelt. Ook een nieuwe website en een nieuw logo zijn dinsdag voorgesteld.

Tot nu toe werden de Brusselse kinderbijslag en het kraamgeld nog toegekend door Famifed, de federale instantie voor gezinsbijlagen. Als gevolg van de zesde staatshervorming, zijn het beheer en de uitbetalingen van kinderbijslagen sinds dit jaar in handen van de gemeenschappen. De kinderbijslag in Vlaanderen, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap werden vorig jaar al geregionaliseerd, vanaf januari 2020 vallen de kinderbijslagen voor Brusselaars onder de bevoegdheid van het Gewest.

Famifed, dat dus het afgelopen jaar alleen nog voor de Brusselse bijslagen instond, zal vanaf januari Famiris heten.

“Alles werd in het werk gesteld om een overgang naar een betrouwbaar systeem te verzekeren voor de Brusselse gezinnen", zegt Bernard Clerfayt (Défi), de Franstalige minister bevoegd voor Gezinsbijslagen. Het gezinsbeleid is een bevoegdheid van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), en valt als zodanig als bevoegdheid ook onder minister Sven Gatz (Open VLD), die beklemtoont dat "het fonds een belangrijke bijdrage zal leveren in de strijd tegen de kinderarmoede in Brussel”.

Clerfayt: "Meer dan 70 procent van de gezinnen zullen een hoger bedrag ontvangen dan in het huidige systeem. De andere gezinnen zullen uiteraard niets verliezen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Economie , kinderbijslag , Famiris

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni