| Archiefbeeld

Brussel klaar voor uitkeringen kinderbijslag volgens Clerfayt

HD
© Belga
22/10/2019

Tot nu toe hebben de bank- en computertests, die werden uitgevoerd voor de Brusselse herlancering van de kinderbijslag, geen enkel probleem aan het licht gebracht. Het personeel van de verschillende uitkeringsinstanties heeft specifieke training gekregen voor deze enorme verandering zegt bevoegd minister Bernard Clerfayt (DéFI).

De overdracht van de kinderbijslag in Brussel gaat gepaard met het beheer van 800 miljoen euro extra in de begroting van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) ten behoeve van 170.000 gezinnen.

Over drie maanden zal het Brussels Gewest voor het beheer en de betaling van dit geld moeten zorgen. In Brussel wordt de nieuwe regeling volledig geïmplementeerd vanaf 8 februari. Driekwart van de gezinnen ontvangt een hoger bedrag via nieuwe sociale supplementen.

Nieuwe toepassingen

Nog een nieuwigheid: de betaalcircuits worden georganiseerd door nieuwe fondsen: een publiek - Famiris -; en vier privé - Infino, Parentia, Kidslife en Brussels Family .

Volgens Bernard Clerfayt zal de betaling van gezinstoelagen in Brussel plaatsvinden via drie computertoepassingen: één beheerd door Famiris en twee andere beheerd door Brussels Familia enerzijds en Infino en Kidslife anderzijds.

Tests en opleidingen

De tests worden uitgevoerd met hulp van de banksector. Tot nu toe zijn er nog geen problemen vastgesteld. Ook de komende maanden worden er opnieuw verschillende massale betalingstests gepland, alsook testen van de systemen bij Brussels Family en Famiris.

Wat de opleiding betreft, hebben de verschillende fondsen volgens de minister bevestigd dat zij hun personeel al hadden opgeleid, op basis van het nieuwe te volgen wettelijk kader.

Tijd en middelen

Bovendien zei de minister dat alle gezinnen die mogelijk in aanmerking komen voor sociale toeslagen die nu worden toegekend op basis van gezinsinkomen, werden geïnformeerd en gevraagd naar hun inkomen in de maand september. De verwerking van deze gegevens is nu lopende. In 2022 zal een inkomensverificatie worden uitgevoerd voor alle families op basis van de gegevens die door de FOD Financiën worden verstrekt.

"Alles is gedaan om te zorgen voor een veilig verloop van het systeem. Dat wil niet zeggen dat er niets kan gebeuren, maar in tegenstelling tot andere regio's hebben we onszelf de middelen gegeven om het nieuwe systeem te installeren onder veilige omstandigheden ", concludeert Clerfayt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , kinderbijslag , kinderbijslag , Bernard Clerfayt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni