Elektrische bus tussen Zuidfoor en Smurfenexpo

© Frédéric Roelandts
| "Ik herinner mij zelfs dat ik op mijn broer schoot met een kermisgeweer", zegt Mourade Zeguendi, de peter van deze editie. (archiefbeeld)

De Brusselse Zuidfoor vestigt zich van 14 juli tot 19 augustus opnieuw tussen de Hallepoort en de Anderlechtsepoort. Een primeur dit jaar is dat elektrische stadsbussen tussen de foor en het Smurfenavontuur in Paleis 4 van Brussels Expo rijden. De peter van deze editie is de Belgisch-Marokkaanse acteur Mourade Zeguendi.

Over een lengte van twee kilometer zal de Brusselse Zuidfoor liefst 130 attracties vestigen met eentje die er zeker uitspringt. De attractie in de kijker dit jaar is de Top of the World, een draaimolen met losse zitjes op 60 meter van de grond.

Of peter Zeguendi in deze attractie durft te zitten, is maar de vraag. Hij zal zijn rol als peter echter met veel enthousiasme op zich nemen. "Ik heb hier jaren rondgelopen en op attracties gespeeld. Mijn eerste kus was op de Zuidfoor, alsook mijn eerste afwijzing", lacht Zeguendi. "Ik herinner mij zelfs dat ik op mijn broer schoot met een kermisgeweer. Kortom, ik ben een kind van de Zuidfoor en daar ben ik fier op."

De elektrische citybus van de stad Brussel die onlangs plaats moest maken voor de nieuwe elektrische lijn 33 van de MIVB, zal tijdens de duur van de Zuidfoor ingezet worden om de kermis te combineren met het Smurfenavontuur en zorgt tegelijkertijd voor een verbinding met de handelswijken.

Op donderdag 2 augustus is er de Dag van de Zieke Kinderen, waarop 100 kindjes hun zorgen even kunnen vergeten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?