Elsene versoepelt nachtelijk alcoholverbod lichtjes

© Heleen Rodiers

Het Elsense bestuur versoepelt het nog vrij nieuwe nachtelijke alcoholverbod. Sinds maart mag er geen alcohol meer worden geconsumeerd na middernacht in de openbare ruimte rond het Flageyplein en de Vijvers, ook niet op de terrassen. Maar na protest van de omliggende horecazaken verschuift de burgemeester de maatregel nu met één uur.

De uitbaters uitten hun ongenoegen bij het bestuur tijdens een bijeenkomst afgelopen week. De burgemeester besliste daarop dat de maatregel “opnieuw bekeken zou worden” tegen eind mei.

“Maar met het oog op het mooie weer dat eraan komt, gaan we de maatregel nu al versoepelen,” zegt burgemeester Dominique Dufourny (MR) maandag. De horecazaken mogen dan toch tot 1 uur 's nachts alcohol serveren op hun terrassen, in plaats van tot middernacht.

“Het is logisch dat de handelaars een aangepaste regeling krijgen, want het grootste probleem bevindt zich niet op de terrassen, maar op het plein en op straat bij mensen die hun drank elders hebben gekocht," aldus Dufourny.

Buiten de terrassen blijft het verbod dus staan op middernacht. De evaluatie eind mei blijft op de agenda.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?