Elsense netheidsdienst legt het werk neer

© PhotoNews
| Straatveger in Brussel (archiefbeeld).

Geen enkel voertuig van de Elsense netheidsdienst is maandagochtend uitgereden door een vakbondsactie. Het gemeentepersoneel klaagt over gebrekkig of versleten materiaal.

De werknemers van de Elsense netheidsdienst daagden maandag wel op in de depots, maar beslisten daar om niet uit te rijden. Er zullen dus geen glascontainers leeggemaakt worden en ook het grof huisvuil blijft staan. Ook grafitti zal niet verwijderd worden.

De reden voor de werkonderbreking is de slechte staat van het materiaal en de ophaalwagens. Door het slechte onderhoud van de camions zouden de remmen en ruitenwissers niet goed werken. Ook de banden zijn beschadigd, zeggen de vakbonden. Sommige wagens staan al vijf maanden stil.

"Twee derde van de wagens die gebruikt worden om grafitti te verwijderen, werkt niet", zegt Alain Happarts van het ACV. "Men vraagt van het personeel om beter te werken, maar met dit materiaal kan dat gewoon niet." Ook het werkplunje van de kuisploegen laat te wensen over.

De bonden dreigen ermee om de stakingsactie voort te zetten als er geen signaal komt van de gemeente Elsene. Er is voorlopig nog geen overleg gepland.

De gewestelijke netheidsdienst Net Brussel werkt vandaag wel, huisvuilzakken worden dus gewoon opgehaald.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?