Enfant terrible: Sabina Nurijeva, alias rapster Chibi Ichigo

| Enfant terrible: Sabina Nurijeva, alias rapster Chibi Ichigo.

Enfant terrible: Sabina Nurijeva, alias rapster Chibi Ichigo

Tom Van Bogaert
© BRUZZ
13/10/2018

Sabina Nurijeva (20) brengt deze maand onder het pseudoniem Chibi Ichigo haar eerste EP uit op het Brusselse label Lejeune van rapper-producer Krisy. ze is geboren in Rusland en verhuisde met haar moeder naar Leopoldsburg toen ze drie was. Sinds een jaar woont ze samen met haar vriend in Vorst.

TERRIBLE Sabina Nurijeva BRUZZ ACTUA 1633

| Sabina Nurijeva, alias rapster Chibi Ichigo.

Muziek heeft altijd een rol gespeeld in mijn leven. Mijn mama stuurde me naar de pianoles, maar dat deed ik niet graag. Ik wilde rappen in het Russisch. Daarvoor bestonden geen vrouwelijke rolmodellen. Na mijn middelbare schooltijd – ik volgde woordkunst en drama - heb ik eerst nog overwogen om journalistiek te studeren, maar ik dacht: “Fuck it, ik wil muziek maken.” Met producer LGTL heb ik samengewerkt aan ‘Russian Snow’. We hebben de track in één take opgenomen. Een magisch moment.

Nu ben ik volop bezig aan mijn eerste EP, in het Russisch, met ook wat Engels erbij. Nee, er zit geen Nederlands in. Dat is moeilijk om goed te laten klinken en ik voelde het niet. Ik ben dankbaar voor de kans die Krisy mij geeft. Hij is een bekende rapper in Frankrijk en was audio engineer voor Damso.

Dj Lefto heeft me geselecteerd voor de reeks ‘Made in Belgium’, zodat ik binnenkort in de Vooruit mag optreden. Ik neem ook een nummer op met Zwangere Guy, dat als bonustrack zal verschijnen. Ik voel me zelf altijd beter als ik naar muziek luister. Het zou gewoon epic zijn als ik als artiest hetzelfde effect kan bereiken.hijnt, ga ik met vrienden chillen in het park.

"Ik heb de vibe van de stad nodig""

Sabina Nurijeva, alias rapster Chibi Ichigo

Sabina Nurijeva, alias rapster Chibi Ichigo

Chibi Ichigo betekent ‘kleine aardbei’ in het Japans. Een vriendin was die taal aan het studeren toen ik een alias voor Instagram zocht. Het internet opent nieuwe mogelijkheden. Vroeger moest je tien jaar in the game zijn om door te breken. Nu volstaat een videoclip die viraal gaat. Op Instagram heb je een eigen platform en kun je heel snel connecties leggen, al mag het aantal likes geen obsessie worden. Het zou wel nice zijn om opgepikt te worden in Rusland of Duitsland, waar veel Russen wonen.

Ik schrijf mijn teksten zelf. Ik vind het belangrijk dat er betekenis in zit en dat mensen er iets aan hebben. Daarom laat ik mijn clips ook in het Engels ondertitelen. Ik heb het over wat ik heb meegemaakt in mijn leven. Een voorbeeld: toen ik zes was, keerde ik terug naar Rusland.

Ik had al lang geen contact meer met mijn biologische papa, maar toen had ik een afspraak met hem. Hij is echter niet komen opdagen. (Stilte) Ik heb er later veel over gepiekerd. Was ik misschien niet belangrijk genoeg voor hem? Het leerde me tegelijk om zelfstandig te zijn. I don’t need a man, snap je? Je mag jezelf niet saboteren en je moet negatieve ervaringen omzetten in iets positiefs. Zoals muziek, ja.

Ik beantwoord niet aan het stereotiepe beeld dat veel mensen hebben van Russen. Ik heb geen blond haar en blauwe ogen. En ik drink geen alcohol (lacht). Ik voel me wel verbonden met de cultuur. Rusland is zo groot en anders. De architectuur in Moskou is overweldigend. Russen kunnen kil overkomen, maar ze ontvangen je bij hen thuis met open armen.

Of het typisch Russisch is, weet ik niet, maar ik heb geleerd om altijd te helpen en respect te hebben voor oudere mensen. In mijn eerste nummer heb ik het over wiet roken, en dat lag zo gevoelig bij mijn tantes dat ik voor hen een gecensureerde versie gemaakt heb. In mijn nieuwe tracks is het geen thema meer (lacht).

Ik verdeel mijn tijd tussen Hasselt en Brussel. In de deelgemeente Stokrooie breng ik graag tijd met mijn familie door en geniet ik van de natuur en de goeie lucht. In Brussel valt altijd iets te beleven. Ik heb de vibe van de stad nodig. In de buurt van Wiels, waar ik woon, openen biowinkels en kunstgalerijen en vinden vaak concerten plaats. Als de zon sc

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Samenleving , Enfant Terrible , Sabina Nurijeva , chibi ichigo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni