De 23ste Erfgoeddag focust op dieren. Over heel Vlaanderen en in Brussel wordt vandaag met bijna duizend gratis activiteiten de relatie mens-dier belicht. Voor scholen rolt organisator FARO, Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, tussen 17 en 28 april een Erfgoedweek uit.

Sinds 2000 laat de Erfgoeddag bezoekers kennismaken met het roerend en immaterieel cultureel erfgoed. Thema dit jaar is dieren en erfgoed. "Dieren en mensen leven al millennialang samen. De manier waarop dat gebeurde is de laatste honderd jaar erg gewijzigd. Deze Erfgoeddag focust op onder meer de evolutie van dierenwelzijn, de manier waarop we vandaag (anders) naar dieren kijken, de ontwikkeling van de landbouw en dieren als verzamelobject", geeft FARO aan.

Naast een aanbod van erfgoedbibliotheken, heem- en familiekundige kringen, musea en erfgoedorganisaties organiseren heel wat Natuurpuntafdelingen een activiteit, waarbij wordt ingegaan op de evolutie van dier en natuur rondom ons. Vandaag vindt ook de eerste editie van Vlaanderenleestdag plaats: een uitnodiging om te komen meelezen op een van de vele leesplekken in Vlaanderen of een vertelmoment op een unieke locatie mee te maken.

Voor sommige activiteiten moest vooraf gereserveerd worden. Het programma is te vinden op www.erfggoeddag.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni