(Even) geen vuilnisbakken aan de Poincarélaan

© Kwinten Lambrecht/Twitter

Een video van een fietser aan de Poincarélaan en de Europa-esplanade doet de ronde op sociale media. Het filmpje, dat ondertussen meer dan 1.500 keer is bekeken, toont hoeveel zwerfvuil er op straat ligt, en in de bijhorende tweet klaagt de maker het gebrek aan vuilnisbakken aan. BRUZZ zocht voor u uit hoe dit zover is gekomen.

“Geen enkele vuilnisbak maar wel iedere dag straatvegers,” schrijft mobiliteitsblogger Kwinten Lambrecht op Twitter, “hoe hard kan je opgeven en niets aan repressie doen?” Op de beelden is te zien hoe Lambrecht op de Poincarélaan en achter het Zuidstation aan de Europaesplanade fietst. De hoeveelheid zwerfvuil die er ligt is duidelijk zichtbaar.

Toch is het niet zo simpel als Lambrecht laat uitschijnen, althans volgens Etienne Cornesse, woordvoerder van Net Brussel: “Normaal gezien zijn er 16 vuilnisbakken aan de Poincarélaan, door werken heeft Brussel Mobiliteit die weg gehaald, maar ze komen wel terug.”

Ook voor het gebrek aan vuilnisbakken aan de Europaesplanade is er volgens Cornesse een aannemelijke verklaring: “Het is niet zo makkelijk om daar vuilnisbakken te plaatsen omdat de Zuidmarkt daar ieder weekend plaatsvindt en camions en marktkramers vlot rond moeten geraken.”

Net Brussel benadrukt dat er veegploegen zijn die één keer, maar op sommige plaatsen zelfs twee keer per dag rondgaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?