| De drie winnaars van de internationale Facebookwedstrijd kregen hun prijs dinsdag uitgereikt bij MolenGeek

Facebook reikt internationale trofee tegen haatzaaiers uit bij MolenGeek

TC
© BRUZZ
02/07/2019
Updated: 02/07/2019 16.42u

Facebook reikt vandaag een internationale prijs uit voor projecten tegen online haatzaaierij en extremisme, en dat doen ze in de lokalen van MolenGeek. “Digitale technologie kan onze maatschappij inclusiever maken.”

Facebook en het Amerikaanse EdVenture Partners organiseren samen de zogenaamde “Peer to Peer: Facebook Global Digital Challenge.” Het doel van de wedstrijd is om projecten van universiteiten te ondersteunen die via digitale technologie haatzaaien en extremisme bestrijden. En dinsdag vindt de finale in Brussel bij MolenGeek plaats, een centrum in Sint-Jans-Molenbeek dat digitaal ondernemerschap ondersteunt.

Een selectie van de drie beste projecten mogen vandaag hun werk presenteren voor een jury van experten. “De finalisten zijn erg divers", vertelt Caroline Kamm, directeur development bij MolenGeek aan BRUZZ.

“Eén ervan is een online gemeenschap van Nigeriaanse vrouwen die tegen geweld ijveren. Maar een ander project komt uit Spanje, en wil via een nieuwe emoji een antwoord bieden op online haat. Ten slotte is er ook nog een project uit Dhaka in Bangladesh dat met humor en cartoons werkt.”

Digitale inclusie

Facebook benaderde MolenGeek om de finale en de bijbehorende prijsuitreiking te organiseren. En volgens Kamm past dit alvast perfect in de missie van MolenGeek. “Volgens ons kan digitale technologie onze maatschappij inclusiever maken. En als we bij MolenGeek dit soort initiatieven kunnen ondersteunen, dan werken we daar enthousiast aan mee.”

De drie finalisten komen ook niet voor niets naar Brussel, ze krijgen allemaal al zeker een geldprijs. De winnaar krijgt zo 5.000 dollar, de nummer twee 3.000 dollar en de derde stek is goed voor 1.000 dollar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , Onderwijs , MolenGeek , Facebook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni