Lancering van het project, met onder meer prins Constantijn (eerste van links)

Molengeek heeft nu ook vestiging in Amsterdam

Kris Hendrickx
© BRUZZ
19/06/2019

Het gaat hard voor Molengeek. Het Molenbeekse centrum voor beginnende informatica-ondernemers opent nu ook een filiaal in Amsterdam.

Molengeek is een tech incubator, een centrum dat beginnende informatica-ondernemers helpt om hun idee te realiseren, onder meer via programmeerlessen. Het centrum mikt vooral op jongeren uit moeilijkere wijken, die hun draai niet vinden binnen het huidige schoolsysteem. Eind vorig jaar opende het centrum al een Italiaanse vestiging.

Deze woensdag bleek dat er ook een Molengeek komt in Amsterdam. Het project werd er officieel gelanceerd, onder meer in het bijzijn van prins Constantijn. Bij Molengeek zijn ze bezoek van hoogwaardigheidsbekleders ondertussen al gewoon: in de Molenbeekse vestiging kwamen ondertussen zowel koning Filip als de Franse president Emmanuel Macron al een kijkje nemen. In september gaan de activiteiten dan echt van start.

Moeilijke buurt

De Amsterdamse vestiging komt in Osdorp, een diverse wijk waar heel wat socio-economische problemen zijn. “Het principe blijft hetzelfde: enerzijds heb je hele wijken waar jongeren afhaken op school en anderzijds is er een enorme vraag naar mankracht bij technologiebedrijven. Wij slaan de brug tussen die twee zonder dat de deelnemers moeten betalen," zegt Ibrahim Ouassari aan BRUZZ. Wie wel betaalt zijn privébedrijven als Google en Samsung, en in België ook het federale niveau.

Molengeek start in Amsterdam met enkele tientallen plaatsen. “Maar op termijn kunnen we de ruimte van een bibliotheek gebruiken die vertrekt. Dan kunnen we veel groter worden.”

In de toekomst komen er wellicht nog internationale vestigingen bij. Er lopen onder meer gesprekken met Marokko. "Hoe groter ons internationaal netwerk, hoe beter voor de mensen die bij Molenbeek opgeleid worden," zegt Ouassari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Economie , MolenGeek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni