Feest met minstens 100 mensen opgedoekt in Laken

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 12 en zondag 13 december 2020
Updated: 13-12-2020 - 14:20

De politie heeft afgelopen nacht een feest met minstens een 100-tal aanwezigen stilgelegd in Laken. Het ging om een goed voorbereid evenement met discotheek, sishabar, shuttledienst en honderden capsules lachgas.

De agenten kwamen het feest op het spoor na een klacht over geluidsoverlast rond 2 uur ’s morgens. Dat meldt de VRT en bevestigt de politie aan onze redactie. Een BRUZZ-medewerker die vlakbij de locatie woont, vertelt dat het om een oude opslagplaats gaat in de Edmond Tollenaerestraat, waar vroeger wijn werd bewaard. "Mensen gilden en liepen naar alle kanten, tussen 2 en 4 uur hebben we niet geslapen."

Volgens de politiewoordvoerder ging het om een erg goed georganiseerd evenement, met alcohol, waterpijpen, een discotheek en een shuttledienst die mensen naar de lcoatie bracht. "Er zijn aanwijzingen dat zelfs de feestvierders vooraf niet wisten waar ze naartoe gebracht werden," zegt woordvoerder Olivier Slosse. "Wellicht om de locatie af te schermen."

Gasten van overal

Sommige gasten kwamen uit Brussel, maar veel aanwezigen zakten af uit andere delen van België en zelfs uit Nederland en Frankrijk. "We hadden mensen uit Waregem, Antwerpen, Hoei, Andenne, van overal eigenlijk."

Toen de politie ter plaatse kwam, probeerden de gasten weg te vluchten. Toch konden 60 aanwezigen geïndentificeerd worden.
De organisatoren riskeren een boete van 750 euro, de gasten elk een rekening van 250 euro.

Ook feest in hotel

De politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene doekte ook in het centrum nog een feest op in een hotel. Daar waren 22 mensen aanwezig. Daarnaast waren er ook nog interventies voor kleinere feestjes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?