| Feesten in een AirBnb behoort niet langer tot de mogelijkheden.

Feestverbod in Airbnb-verblijven wordt permanent

© Belga
28/06/2022

Logeerplatform Airbnb verbiedt klanten voorgoed om feestjes te houden in verblijven die ze via de site of app boeken. Het Amerikaanse bedrijf had een tijdelijk feestverbod ingevoerd tijdens de coronapandemie. Maar de reacties waren volgens Airbnb zo positief dat de maatregel nu permanent wordt.

Airbnb voerde de maatregel in augustus 2020 voornamelijk wegens de coronapandemie in. Doordat clubs en cafés dicht moesten, verplaatste een deel van het nachtleven zich heimelijk naar Airbnb-verblijven.

Die accommodaties werden vaak verhuurd door particulieren, waardoor het aantal klachten van omwonenden over feestende huurders in die periode aanzienlijk toenam. Daarnaast dreigden de feestjes ook besmettingshaarden te worden, waardoor ingrijpen volgens Airbnb noodzakelijk werd.

6.600 klanten geschorst in een jaar tijd

Huurders die toch nog een feestje bouwen in een Airbnb-accommodatie, lopen nu het risico dat hun account tijdelijk of permanent wordt afgesloten. Vorig jaar werden 6.600 klanten geschorst van Airbnb omdat ze de feestjesregel probeerden te overtreden, zegt het bedrijf.

Airbnb gaat wel weer toelaten dat er meer dan 16 mensen mogen verblijven in een accomodatie die daarvoor geschikt is. Ook die bovengrens was ingevoerd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni