Festival tegen de nieuwe gevangenis in Haren

© PhotoNews
| Het protest tegen de bouw van een nieuwe gevangenis op de Keelbeeksite in Haren blijft duren.

Het "Festival Anticarcéral" van actiecomité Haren protesteert tijdens het weekend met lezingen, workshops en gidsbeurten tegen de komst van de nieuwe gevangenis in het landelijke Haren.

Vier dagen lang wordt de Keelbeeksite in Haren, waar op termijn een nieuwe gevangenis moet komen, een festivalterrein. Tot en met zondag 4 november vinden er leningen plaats, organiseert het actiecomité Haren lezingen, workshops en gidsbeurten.

De organisatoren van dat 'Festival Anticarcéral' protesteren niet alleen tegen de bouw van de nieuwe gevangenis. Ze stellen ook vragen bij het Belgische gevangeniswezen. Volgens de actievoerders moet het huidige systeem op de schop.

"Het gevangeniswezen is een flop. Het sluit uit, het controleert, het ontmenselijkt," klinkt het op de Facebookpagina van het festival. "Het is de hoogste tijd dat we over alternatieven spreken, die niet alleen kunnen bestaan in Scandinavië of in documentaires op ARTE."

Nieuwe gevangenis Haren

De federale regering plant de grootste gevangenis van het land (1.190 plaatsen) op de Keelbeeksite in Haren. Een bonte waaier aan groeperingen verzette zich lang tegen het project, maar tevergeefs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?