Fietsers moeten afstappen in nieuwe tunnel station Schaarbeek: 'Gemiste kans'

© BRUZZ
23/09/2023

De doorgang onder het station van Schaarbeek is sinds juni toegankelijk voor het publiek. Hoewel de tunnel twee fietspaden met elkaar verbindt, moeten fietsers in de tunnel afstappen. Dat vindt Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) een gemiste kans.

"Het is triest dat het Brussels Gewest geen akkoord heeft bereikt met de NMBS om deze onderdoorgang integraal deel te laten uitmaken van het fietsnetwerk," vindt Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V). De onderdoorgang is wel omschreven als comfortabele fietsverbinding in Good Network, dat deel uitmaakt van de gewestelijke mobiliteitsplannen Good Move.

"Toegang voor fietsen is toegestaan, maar fietsers moeten te voet zijn met hun fiets aan de hand. Dit maakt deel uit van het spoorwegbeleid, dat fietsen in een station verbiedt en bestraft met een boete," zo citeert La Capitale de Brussels minister voor Mobiliteit, Elke Van den Brandt (Groen).

"Een afgescheiden fietsgedeelte zou interessant kunnen zijn, maar het hoofddoel was om er een voetgangerstunnel van te maken," bevestigt de kabinetsmedewerker van Van den Brandt aan BRUZZ. "Het was een plek waar voetgangers vaak de sporen overstaken, voor hen wilden we de oversteek gemakkelijker maken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie