Fietsflik David Stevens wisselt fietsbrigade in voor jaartje op de schoolbanken

EDB
© BRUZZ
26/02/2023

David Stevens, sinds 2005 hét gezicht van de Brusselse fietsbrigade, vertrekt voor een jaartje richting de schoolbanken om commissaris bij de politie te worden. “De fietsbrigade blijft voor altijd in mijn hart.”

Zaterdag voerde David Stevens zijn laatste patrouille uit met de fietsbrigade. “Dan hebben we toch 40 kilometer gefietst. Vandaag fiets ik nog mee in het kader van de Critical Mass.”

Na deze week trekt Stevens voor een jaartje naar de schoolbanken om commissaris te worden bij de politie. “Nadien ga ik terug naar de politiezone, maar zal het de bedoeling zijn om iets meer overschouwend te werk te gaan. De fietsbrigade zal even wel in mijn hart blijven en zal altijd een rode draad blijven spelen in mijn leven.”

Waar is Stevens het meest fier op gedurende zijn tijd bij de fietsbrigade? “Toch dat we een team hebben kunnen samenstellen dat als het ware een Brussels exportproduct is geworden,” klinkt het. Over de hele wereld zijn er mensen die interesse tonen in de fietsbrigade. Het geheim? “We zijn een team dat streng kan optreden, maar toch dicht bij de bevolking staat.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel-Stad, Samenleving, fietsflik, David Stevens, commissaris

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni