Filmopnames in Brussel (voorlopig) nog toegelaten

© TADA
| Een toekomstige carrière als cameraman?

Opnames van films en televisiereeksen worden in het Brussels Gewest nog steeds toegelaten. "Zolang de hygiënemaatregelen maar gerespecteerd worden", klinkt het maandag. Wel hebben verschillende gemeenten de vergunning voor het filmen al ingetrokken voor de komende drie weken.

Screen.brussels, de cluster die alle gewestelijke diensten die de audiovisuele sector steunen samenbrengt, volgt de instructies van de federale overheid van dichtbij op. Momenteel is het voor producties wel nog mogelijk om te filmen in het Gewest, maar dan moeten wel alle hygiënemaatregelen, zoals voldoende afstand, gerespecteerd worden.

Of er nog veel opnames plaatsvinden is maar de vraag, want screen.brussels meldt dat verschillende gemeenten hun vergunningen om te filmen op hun grondgebied al hebben ingetrokken voor de komende drie weken.

Er wordt herhaald dat zelfstandigen en ondernemingen in het Brussels gewest nog steeds terechtkunnen op het nummer 1819 en de website www.1819.brussels indien ze vragen hebben over de impact van Covid-19 op hun werking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?