Food Waste Watchers bundelt tips tegen verspilling

© Ivan Put
| voedselrecuperatie (archiefbeeld)

Via een website van Food Waste Watchers zullen Brusselaars binnenkort hun voedselverbruik kunnen analyseren. Ze krijgen nadien tips en best practices over hoe ze minder eten kunnen verspillen.

De website, die er komt op initiatief van organisaties als Refresh Ixelles, ambieert om een handleiding te zijn voor Brusselaars in hun dagelijkse consumptie. Op vier weken tijd analyseren de Food Waste Watchers jouw aankopen, verbruik en afvalberg.

De initiatiefnemers willen op zoek gaan naar de redenen voor de verspilling - te veel gekocht, gebrek aan inspiratie of tijd, nalatigheid, ... - en proberen op basis daarvan oplossingen te formuleren. Op langere termijn wil Food Waste Watchers er uitdagingen aan koppelen en zelfs personal coaches aanbieden.

"Ieder heeft zijn eigen truucjes. Onze intentie is om alle informatie te bundelen en best practices te delen", legt projectverantwoordelijke Marcelline Bonneau uit in de krant La Capitale. "Via onze Facebookpagina kunnen onze gebruikers met elkaar in discussie gaan. Zo willen we een community creëren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?