Francken sluit asielloket na geval van agressie

© Kevin Van den Panhuyzen
| Theo Francken
Updated: 27-11-2018 - 09:52

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken liet vanochtend het asielloket van de Dienst Vreemdelingenzaken sluiten na een geval van agressie. Het loket heropende ondertussen voor gezinnen.

Dat zegt de N-VA-staatssecretaris dinsdag op Twitter. "Agressie en geweld aan asielloket. DVZ-medewerker deelde in de klappen. Ik heb opdracht gegeven loket te sluiten. Tot nader order", zo stelt Francken op Twitter. In een tweede tweet voegt hij nog het volgende toe: "Asielzoekers opgejut door? (Vul zelf maar in)".

Navraag bij het kabinet en bij DVZ leert dat een groepje mannen een veiligheidsmedewerker zou aangevallen hebben. De man in kwestie moest niet naar het ziekenhuis.

Vorige week bleek al dat de staatssecretaris de capaciteit van het asielloket beperkte tot 60 aanvragen per dag, om zo de instroom van asielzoekers niet aan te moedigen.

DVZ-directeur Freddy Roosemont laat ondertussen weten dat het loket na een onderbreking van een uur opnieuw is opengegaan, maar dan enkel voor gezinnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?