'Garagekerk' zorgt voor irratie bij buren

Buurtbewoners klagen over het geluidsoverlast van de garagekerk in de Stanleystraat.

Een protestantse evangelische kerk in een oude garage in Ukkel zorgt al jaren voor overlast. Hoewel er geen bouwvergunning is aangevraagd en het gebouw niet brandveilig is verklaard, blijven de diensten plaatsvinden, tot groot ongenoegen van de buurtbewoners.

Sinds september stromen de klachten binnen over de evangelistische garagekerk in de Stanleystraat in Ukkel. Twee jaar geleden al startten de buurtbewoners een petitie om de overlast aan te kaarten en stop te zetten, weet La Capitale. 

"Het is niet de eerste keer dat we zulke klachten binnen krijgen", bevestigt schepen van stedenbouw Marc Cools aan BRUZZ. "Het zijn voornamelijk klachten over geluidsoverlast, maar ook over auto’s die slecht geparkeerd staan in de nauwe straat."

Geen bouwvergunning

Daarnaast voldoet het gebouw niet aan de regels waardoor er in 2017 al twee processen-verbaal werden opgesteld. Er werd namelijk geen bouwvergunning ingediend om de garage om te bouwen, daarnaast werd er ook zonder toestemming een terras gebouwd. "We volgen de problematiek op, maar dat vraagt altijd wat tijd. We weten wat er gaande is maar we moeten ook een goed dossier hebben om er iets aan te kunnen doen", aldus Marc Cools.

Volgens de schepen zijn er maar twee oplossingen: alle activiteiten stopzetten of een aanvraag indienen voor regularisatie. Maar de kans is groot dat de aanvraag niet aanvaard zal worden: "Noch het gebouw, noch de straat is gemaakt voor zulke activiteiten. Er is geen parking waardoor de kerkgangers in de smalle straat parkeren. Daarnaast is het gebouw niet brandveilig verklaard door de brandweer."

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?