Geboorteaangifte kan elektronisch bij Europa Ziekenhuizen in Ukkel

© Europa Ziekenhuizen

Ouders waarvan de baby geboren is op de Ukkelse site van de Europa Ziekenhuizen, kunnen sinds 11 januari hun pasgeborene elektronisch inschrijven bij de burgerlijke stand van de gemeente Ukkel. Driemaal per week kunnen ze er de geboorte van hun kind aangeven.

De permanentie van de burgerlijke stand van de gemeente Ukkel zal op maandag, woensdag en vrijdag toegankelijk zijn op de site van de Europa Ziekenhuizen. Het is aan de zorgverlener die de geboorte heeft begeleid, om deze aan te geven bij de dienst burgerlijke stand.

eBirth

De ouders kunnen bij de permanentie dan de gegevens controleren die de gemeente heeft ontvangen. Nadien is hun baby officieel ingeschreven bij de gemeente Ukkel. De nieuwe ontwikkeling laat toe om de uitwisseling tussen de ziekenhuizen, de ouders en de gemeentelijke administratie te vergemakkelijken. De geïnformatiseerde dienst kreeg de naam eBirth.

Samen met de technologische ontwikkeling verdwijnt daardoor ook de papieren geboorteakte voor de ouders. Die wordt voortaan elektronisch doorgestuurd. Al krijgen de ouders wel een officieel attest dat de inschrijving van hun pasgeborene heeft plaatsgevonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?