'Gebrek aan leiderschap bij Vervoort in aanpak prostitutie'

Raamprostitutie in Brussel Raamprostitutie in Brussel
© PhotoNews
| De raamprostitutie in Brussel kreeg vorige week een harde klap te verwerken met de moord op de 23-jarige prostituee Eunice.
© PhotoNews
| De raamprostitutie in Brussel kreeg vorige week een harde klap te verwerken met de moord op de 23-jarige prostituee Eunice.

Brussels parlementslid Johan Van den Driessche (N-VA) wil dat minister-president Rudi Vervoort (PS) dringend werk maakt van een gewestelijke aanpak om de onveiligheid in de prostitutiebuurten te verhelpen. “Na vier jaar is minister-president Vervoort (PS) er nog altijd niet in geslaagd om een geharmoniseerd beleid uit te tekenen voor het Brusselse prostitutienetwerk.”

De Brusselse prostitutiewijken kreunen onder de onveiligheid. Dat is wat Utsopi, de vereniging die belangen van de sekswerkers behartigt, concludeert nadat in de Linnéstraat aan het Noordstation de jonge prostituee Eunice werd vermoord met zeventien messteken. Zij wordt donderdag herdacht met een stille Witte Mars die start om 10 uur en waarin verschillende van haar collega’s zullen meestappen.

'Na vier jaar is er nog niets veranderd'

Brussels parlementslid Johan Van den Driessche (N-VA) hoopt dat deze tragische gebeurtenis minister-president Rudi Vervoort (PS) aanzet om werk te maken van zijn belofte om op gewestelijk niveau een oplossing te zoeken voor het prostitutieprobleem.

johan_van_den_driessche_400px_c_n_va.jpg
© N-VA
| Brussels parlementslid Johan Vanden Driessche (N-VA).

“Na vier jaar is er nog altijd niets veranderd. Minister-president Vervoort (PS) slaagt er maar niet in om een geharmoniseerd beleid uit te tekenen voor het Brusselse prostitutienetwerk.” Dat zei hij vandaag in de commissie Binnenlandse Zaken in het Brusselse parlement.

Hij merkte daarbij fijntjes op dat er bij de betrokken burgemeesters twee partijgenoten (Philippe Close en Emir Kir, red.) en een coalitiegenoot (Bernard Clerfayt van Défi, red.) zitten. “Toch lukt het Vervoort niet om iedereen op dezelfde lijn te krijgen. De minister-president vertoont hier een duidelijk gebrek aan leiderschap en daar zijn de buurtbewoners én de sekswerkers de dupe van. Zij voelen dat de leefbaarheid in een aantal wijken drastisch achteruit gaat.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?