Gemeente Sint-Joost koopt de door haar verboden bordelen op

© PhotoNews
| (archiefbeeld)

De gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft beslist om opnieuw vijftien panden op te kopen, waarvan er twaalf gebruikt worden voor raamprostitutie. Daarmee wil de gemeente naar eigen zeggen de levenskwaliteit van de bewoners verhogen. “Wij verdedigen de burgers die genoeg hebben van de overlast die prostitutie met zich meebrengt.”

Op vrijdagochtend besliste de nieuwe meerderheid van Sint-Joost-ten-Node om met de steun van het Gewest vijftien panden in de buurt van de Rivierstraat op te kopen. Dat schrijft La Dernière Heure.

“Wij hebben deze keuze gemaakt voor de burgers die genoeg hebben van de overlast die prostitutie met zich meebrengt,” zegt burgemeester Emir Kir (PS).

“Bij gebrek aan federale en regionale initiatieven gaat de gemeente verder met haar politiek om de buurt te herstellen,” klinkt het verder. De vitrines in de Rivierstraat worden definitief gesloten vanaf 1 januari 2019, net zoals dat gebeurt met de vlakbij gelegen bordelen in drie straten in het erachter liggende huizenblok.

Oude techniek

Sekswerkerscollectief Utsopi is niet te spreken over de beslissingen van de burgemeester. "Op 1 januari zullen er meer dan 200 kwetsbare vrouwen op straat belanden," zegt Marie van Utsopi aan BRUZZ. "Dat is ronduit schandalig."

Het is niet de eerste keer dat de gemeente bordelen opkoopt. Eerder paste ze dezelfde techniek toe om raamprostitutie zoveel als mogelijk uit het straatbeeld te bannen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?