Gemeente Anderlecht vordert hotel op om daklozen op te vangen

© BRUZZ
| Gemeentehuis Anderlecht.

De burgemeester van de Brusselse gemeente Anderlecht, Fabrice Cumps, heeft een hotel opgevorderd om daklozen op te vangen, zolang de lockdown duurt. Dat meldt de gemeente zondagmiddag.

Het gaat om een voormalig rusthuis dat door de eigenaar is omgebouwd tot een aparthotel. "De keuze om dit gebouw op te vorderen is ingegeven door de indeling van het gebouw, waardoor de bewoners gemakkelijk alleen kunnen worden geplaatst", klinkt het bij de gemeente. "De noodopvang gaat open op 6 april en zal tijdens de hele crisis open blijven."

"De accommodatie is geschikt voor hoogstens 30 personen", zegt Matthias Baert, persattaché van de gemeente Anderlecht. "Zij kunnen over individuele kamers beschikken en maaltijden worden aan de kamers gebracht.

Psychosociaal en medisch toezicht

Verder is er een buitenruimte die groot genoeg is om veilige interpersoonlijke afstanden te garanderen. Er wordt ook gezorgd voor psychosociaal en medisch toezicht, maar ook voor sociale ondersteuning."

De coördinatie van de noodopvang gebeurt door de gemeente Anderlecht, met de medewerking van het OCMW van Anderlecht en verenigingen die zich inzetten voor daklozen en met de steun van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

Sinds 18 maart delen de straathoekwerkers warme maaltijden uit aan daklozen die in Anderlecht verblijven. Daklozen die op het grondgebied van de gemeente verblijven, kunnen tijdens de lockdown nu ook over huisvesting beschikken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?