Gemeente houdt petitie voor behoud Laarbeekbos

De gemeente Jette vreest dat vijf hectaren van het Laarbeekbos zullen verdwijnen wanneer de Vlaamse regering haar plan uitvoert om de Grote Ring te verbreden. Het gemeentebestuur is dan ook van plan zich met hand en tand te verzetten tegen de uitbreiding.

Schepen van Leefmilieu Claire Vandevivere (LBJ) nam alvast het initiatief voor een webpetitie. De petitie kan ondertekend worden op www.jette.be/petitie.
Op zondag 27 november wijdt het gemeentebestuur ook twee borden in aan het Laarbeekbos, tegen de verbreding van de Ring en voor het behoud van het bos. Dat wordt gecombineerd met een wandeling.

Het gemeentebestuur is ervan overtuigd dat de verbreding alleen maar tot meer verkeer, CO2, fijn stof en lawaaihinder zal leiden. Nochtans bestaan er alternatieven, zoals het openbaar vervoer en carpoolen financieel aantrekkelijker maken en flexibele werkuren.

Uitbreiding Ring rond Brussel

De Ring zorgt al enkele jaren voor wrijvingen tussen Vlaanderen en Brussel. Is de verbreding van de Ring het juiste antwoord op het groeiende verkeersprobleem? De meningen zijn verdeeld.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?