Gert Van der Eeken treedt aan als directeur-generaal van Haven van Brussel

© Haven van Brussel
| De haven van Brussel

Na een selectieprocedure door de Brusselse regering is Gert Van der Eeken benoemd tot nieuwe directeur-generaal van de Haven van Brussel. Hij volgt Alfons Moens op, die van 2009 tot aan zijn pensioen in juni 2021 het mandaat heeft uitgeoefend. Van der Eeken wordt voor vijf jaar benoemd.

Gert Van der Eeken is 58 jaar en werkte eerder al voor de Haven van Brussel. In de periode 2004-2009 was hij er bestuurder en van 2009 tot 2020 regeringscommissaris. Daarna ging hij aan de slag als adjunct-administrateur-generaal en directeur-generaal bij Citydev.brussels, een Brusselse overheidsinstelling waarmee de Haven vaak samenwerkt.

Van der Eeken is enthousiast over zijn nieuwe functie: "Ik ben ervan overtuigd dat, zoals de nieuwe slogan luidt, de Haven van Brussel een hart is dat klopt in en voor de stad, een buitengewoon instrument dat ten dienste staat van de economische ontwikkeling van het Gewest."

"Sinds haar oprichting als gewestelijke vennootschap werkt de Haven immers aan de verbetering van de stedelijke mobiliteit door het duurzame goederenvervoer te bevorderen, en is zij een van de belangrijkste spelers in de economische transitie in ons gewest. Ik ben dan ook vastbesloten al mijn energie aan te wenden om deze opdrachten voort te zetten en uit te breiden."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?